Ga de uitdaging aan met een doe het zelf vloercoating

Ga de uitdaging aan met een doe het zelf vloercoating

De vloercoating is de bovenste toplaag van de vloer. Een redelijk belangrijke laag dus, want deze beschermt tegen krassen en vlekken. Een slijtvaste toplaag op basis van epoxy, ook wel gietvloer, die je over je bestaande vloer heen hebt gegoten. Een vloercoating beschermt de vloer dus onder andere tegen slijten en vlekken. Voor de creatievelingen is een doe het zelf vloercoating pakket een echte tip, het is een leuk klusje. Vloeren zijn nou eenmaal erg duur geworden, zeker gietvloeren. Een doe het zelf pakket is een stuk goedkoper en ook nog eens leuk om te doen. Een leuk klusje om een keer op een vrije dag of in het weekend te doen. Je vloer goed beschermen is belangrijk, want je loopt er dagelijks overheen. Kies daarom voor een vloercoating over je gietvloer. In een mooie egale kleur, of met een leuk effect. Dit kun je allemaal zelf bepalen, match hem helemaal met je interieur!

Resin art

Misschien heb je er al eens van gehoord, resin art. Dit is een manier van kunst door middel van epoxy giethars. Je kunt kleuren en pigmenten met verschillende technieken toevoegen aan de doorzichtige epoxy en zo creëer je kunstwerken. Je kunt leuke effecten creëren, zoals marmer, vormen en kleurovergangen. Het is eigenlijk heel precies werk. Epoxy giethars wordt ook wel gebruikt om vloeren mee te gieten. Zo kun je op je vloer ook een mooie resin art creëren. Je ziet dit steeds vaker voorbijkomen. Een supergaaf marmer effect op je vloer met verschillende kleuren of tinten. Zo maak je de egale vloer toch net iets specialer.

Vloercoating aanbrengen

Een gietvloer aanbrengen klinkt al lastig, dus de vloercoating aanbrengen zal dat vast ook zijn. Echter valt dit reuze mee. Er zijn drie soorten vloercoating, epoxy vloercoating, garage vloercoating en betonvloer coating. Epoxy vloercoating is het meest geschikt voor over een epoxy gietvloer. Binnen een aantal makkelijke stappen kun je je gietvloer aanbrengen.

  • Schoonmaken
  • Beschadigingen repareren
  • De vloer voorbereiden
  • De coating zorgvuldig aanbrengen

Het is eerst dus zaak om de vloer gewoon goed schoon te maken. Vervolgens moeten beschadigingen zorgvuldig gerepareerd worden, dit is belangrijk om de vloer zo egaal mogelijk te houden. Dan moet de vloer goed voorbereid worden op het coaten. Als dit allemaal gedaan is kan de coating aangebracht worden. Het zijn dus eigenlijk een aantal hele simpele stappen. Als deze nauwkeurig gevolgd worden, dan kan iedereen een doe het zelf vloercoating aanbrengen.

Doe het zelf vloercoating kopen

Een vloercoating is dus de bovenste slijtvaste toplaag op de vloer om deze te beschermen. Het is dus een belangrijk onderdeel van de vloer. Resin art in je vloer is helemaal populair, een mooie marmer effect vloer of een leuke kleur. Je kunt vanalles creëren met resin art. Een vloercoating aanbrengen is niet zo moeilijk als je denkt en met een doe het zelf vloercoating pakket kun je dit gemakkelijk zelf! Volg de stappen en breng de vloercoating aan. Bestel zo’n pakket en ga binnenkort zelf aan de slag met deze leuke klus!

 

Over de auteur

admin administrator