Gloeilampen versus led lampen

Gloeilampen versus led lampen

LED-lampen

Gloeilampen en LED-lampen zijn twee verschillende soorten verlichting die beide gebruikt worden om licht te geven in huis en op andere plaatsen. Waar we zien dat led verlichting steeds vaker wordt toegepast, heeft ook een gloeilamp zeker zo z’n charme. Om je een idee te geven welke verschillen er tussen beide zijn, hebben we de belangrijkste 4 zaken voor je op een rijtje gezet. Want uiteindelijk is het een kwestie van prijs en natuurlijk ook uitstraling die doorslaggevend zijn in de uiteindelijke keuze.

Energie-efficiëntie: LED-lampen zijn veel energie-efficiënter dan gloeilampen. Ze verbruiken tot wel 80% minder energie dan gloeilampen en kunnen daardoor helpen om de energierekening te verlagen.

Levensduur: LED-lampen hebben een langere levensduur dan gloeilampen. Ze kunnen tot wel 50.000 uur meegaan, terwijl gloeilampen gemiddeld ongeveer 1.000 uur meegaan. Dit betekent dat je minder vaak nieuwe lampen hoeft te kopen als je LED-lampen gebruikt.

Lichtkleur: Gloeilampen geven een warmere, oranjeachtige lichtkleur af, terwijl LED-lampen een koelere, witte lichtkleur geven. Welke lichtkleur je kiest, is afhankelijk van persoonlijke voorkeur en hoe je de ruimte wilt laten ogen.

Kosten: LED-lampen zijn op dit moment duurder dan gloeilampen, maar ze zijn op de lange termijn goedkoper omdat ze langer meegaan en minder energie verbruiken.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een energie-efficiënte en duurzame verlichting, zijn LED-lampen een goede keuze. Als je echter op zoek bent naar een goedkopere optie die gemakkelijk verkrijgbaar is, kun je overwegen om gloeilampen te gebruiken. Houd in gedachten dat gloeilampen op termijn duurder kunnen zijn omdat ze vaker vervangen moeten worden en meer energie verbruiken. Dus wil je toch gloeilampen kopen houd er dan wel rekening mee dat deze in tegenstelling tot LED-lampen een kortere levensduur kunnen hebben. Echter is het wel zo dat het voor bepaalde locaties bijna noodzaak is om te kiezen voor een gloeilamp. Vooral gezien de sfeervolle verlichting

Over de auteur

admin administrator