Hoe kies je LED verlichting uit voor een bedrijfshal?

Hoe kies je LED verlichting uit voor een bedrijfshal?

Je hebt een bedrijfshal en hier wil je verlichting voor uitkiezen: wat zijn in dit geval je mogelijkheden? Er zijn verschillende soorten led verlichting bedrijfshal verkrijgbaar, maar het is lastig om te bepalen wat nu de juiste keuze is. Het uitkiezen van LED verlichting voor een bedrijfshal vraagt om een aantal stappen. Op deze manier ben je er zeker van dat je topkwaliteit verlichting kiest en je hier optimaal gebruik van kunt gaan maken. Goede LED verlichting verbetert de veiligheid, maar zorgt ook voor meer productiviteit. 

Stap 1: Wensen bepalen

Begin met het bepalen van je wensen. Voordat je verlichting in een bedrijfshal plaatst moet je weten hoe je het graag zou willen. Gaat je voorkeur uit naar specifieke lampen, heb je een bepaalde werking in gedachten en hoe gaat de verlichting geplaatst worden? Dit zijn stuk voor stuk vragen die je jezelf kunt stellen. Het bepalen van de wensen is de belangrijkste eerste stap naar meer veiligheid en productiviteit in de bedrijfshal, het magazijn of de werkplaats.

Stap 2: Lichtplan opstellen

Nu je weet wat je wensen zijn, is het tijd voor de volgende stap: het opstellen van een lichtplan. Samen met Prolumia kun je hiermee aan de slag. In het lichtplan wordt uitgebreid gekeken naar de mogelijkheden en wordt er ook een lichtberekening gemaakt. In een lichtplan wordt ook gekeken naar techniek, design en duurzaamheid. Ook moet de verlichting aan de belangrijkste normen voldoen, zodat je profiteert van optimale veiligheid.

Stap 3: LED verlichting aanschaffen

Nu je weet wat de mogelijkheden zijn en hoe dit binnen de bedrijfshal toegepast kan worden, is het tijd voor de laatste stap: het aanschaffen van de verlichting. Nu kun je gaan profiteren van alle voordelen die LED verlichting gaat mee brengen voor de bedrijfshal.

 

De voordelen van LED verlichting zijn allang geen geheim meer. Zo verbruiken LED lampen een stuk minder energie dan traditionele lampen en is de levensduur een stuk langer. Ook worden LED lampen minder warm: de warmte van niet-duurzame lampen zorgt voor donkere plekken op muren of plafonds. Daarom zijn ze brandgevaarlijker dan duurzame lampen.Ook is het mogelijk om LED lampen in diverse kleuren en tinten te bestellen. Zo kun je de warme kleur van een gloeilamp goed nabootsen. Ook niet onbelangrijk: LED lampen zijn milieuvriendelijk: bij LED lampen worden minder schadelijke materialen gebruikt bij de productie.

Over de auteur

admin administrator