Raamdecoratie op maat: laten meten en monteren of zelf doen?

Raamdecoratie op maat: laten meten en monteren of zelf doen?

Je wilt graag goede raambekleding laten plaatsen. Het is dan belangrijk om te bepalen wat de beste keuze is: je raamdecoratie laten meten en monteren of zelf doen. Je kunt de betaalbare keuze maken en het zelf doen, maar aan de andere kant kun je ook voor zekerheid en kwaliteit kiezen. Hier vind je de belangrijkste tips en ontdek je of je jouw raamdecoratie beter zelf kunt meten en monteren of dat je dit beter laat doen door een professional.

Raambekleding laten meten en monteren

Of je voorkeur nu eender uitgaat naar rolgordijnen, klassieke gordijnen of houten lamellen: het is altijd van belang dat de maten kloppen. Het is daarom aan te raden om je raambekleding op maat te laten maken. Dit zorgt er in de eerste plaats voor dat je zeker bent van een perfecte uitvoering: hier profiteer je jarenlang van. Het grote voordeel van laten opmeten is dat je zeker bent dat de maten precies kloppen en de raamdecoratie helemaal op maat gemaakt kan worden.

Tips voor het laten plaatsen van raamdecoratie

Wanneer je jouw raambekleding wilt laten plaatsen is het opmeten een van de belangrijkste onderdelen. Bepaal van tevoren of de raamdecoratie alleen het raam moet bedekken of ook het hele kozijn? Op basis hiervan ontdek je hoe breed de raamdecoratie moet zijn. Het maakt niet uit wat voor soort raamdecoratie je kiest: de maten zijn de belangrijkste factor. Lees hier meer tips over het laten plaatsen van raamdecoratie.

#1 Je wensen op een rij

Zorg dat je van tevoren weet wat je wensen zijn op het gebied van raamdecoratie. Zorg dat je weet waar je voorkeur naartoe gaat, zodat de zoektocht makkelijker is. Wil je verduisterende gordijnen voor in de slaapkamer of stijlvolle rolgordijnen voor in de living? Wanneer je weet welk type raamdecoratie je mooi vindt en welke eigenschappen het moet bezitten, is het een stuk makkelijker om snel een goede keuze te maken. 

#2 Kijk naar stof en kleur

Je raambekleding moet niet alleen praktisch zijn, het moet ook goed bij de rest van je interieur passen. Kijk daarom goed naar stof en kleur: ook hier kun je hulp voor inschakelen. Online kun je volop inspiratie opdoen bij Inhuisplaza en zo ontdek je wat bij je past. Daarna maak je een afspraak en kun je de raamdecoratie laten plaatsen door een specialist: hier heb je heel lang plezier van en daarnaast kost het je zelf nauwelijks tijd!

Over de auteur

admin administrator