LED-inbouwlampen vergelijken en te kiezen

LED-inbouwlampen vergelijken en te kiezen

Of u ze nu online of in de winkel koopt, er zijn veel mogelijkheden voor LED-inbouwspots. Deze categorie omvat de 6 specificaties die u moet kennen wanneer u beslist welke lampen u wilt gebruiken.

Het kiezen van LED-verlichting Foto

1. Grootte
Moderne LED-lampen variƫren in grootte tussen 2 inch en 6 inch. De meeste huizen gebruiken 4-inch en 6-inch verlichting.

Ik adviseer de volgende benadering te gebruiken om de grootte van de inbouwverlichting voor een kamer te kiezen:

#1: Begin met Consistentie – Als u al inbouwverlichting in sommige delen van het huis hebt, overweeg dan of u de grootte ervan wilt aanpassen om alles consistent te houden. Als u dat niet doet, ga dan door naar nummer 2.

#2: Visuele voorkeur – Welke maat ziet er goed uit voor u? Denk aan de schaal van de kamer. Het is gebruikelijk om grote lichten te gebruiken voor algemene verlichting en kleine lichten voor taak- en accentverlichting, maar het wordt steeds populairder om de kleinere lichten overal te gebruiken.

# 3: Budget – Met behulp van 3-inch of 4-inch inbouwverlichting kan een beetje meer kosten in het algemeen, omdat je waarschijnlijk een paar meer lichten nodig hebt om dezelfde grootte ruimte verzen met behulp van 5-inch of 6-inch verlichting te vullen.

Een laatste opmerking over verzonken licht maten. Wanneer een lampje zegt dat het een “4-inch” of “6-inch” is, is dat de meting over de binnenkant van de behuizing (diameter) met de bekleding verwijderd.

2. 2. Type
Als uw plafond vlak is, gebruik dan vaste (ook wel rechte of niet-verstelbare) inbouwverlichting voor algemene en taakverlichting. Gebruik verstelbare lampen op vlakke plafonds wanneer u het licht naar de wanden wilt richten voor accentverlichting en het wassen van de wanden.

Als uw plafond schuin is, moet u kiezen tussen vaste of verstelbare inbouwspots. De reden om te overwegen om verstelbare lampen te gebruiken is dat ze naar beneden kunnen worden gericht in plaats van de hoek van het plafond te volgen zoals bij vaste lampen het geval zal zijn. Door ze naar beneden te richten vermindert u de schittering en is het zeer voordelig als de stoelen in een kamer naar de helling van het plafond zijn gericht.

3. 3. Kleurtemperatuur
Niet te verwarren met de helderheid, de gecorreleerde kleurtemperatuur (CCT) is de werkelijke kleurverschijning van het witte licht, gemeten in Kelvin (K). De drie meest voorkomende kleurtemperaturen zijn warm wit (2700K), zacht wit (3000K) en daglicht (4000K of 5000K).

Begin bij het kiezen van een kleurtemperatuur met wat er op dat moment in huis gebruikt wordt. Als er verlichting is die u al comfortabel vindt, stel ik voor om deze zo dicht mogelijk bij elkaar te laten aansluiten voor de consistentie. Zo niet, dan adviseer ik 2700K of 3000K kleurtemperatuur voor in huis.

4. 4. Helderheid
De helderheid van LED-inbouwlampen wordt gegeven in lumen, niet in watt zoals bij gloeilampen uit het verleden. Maak niet de fout om watts te vergelijken tussen LED-lampen om de helderheid te vergelijken. Sommige LED’s zijn efficiĆ«nter dan andere en gebruiken daarom minder watts om hetzelfde of meer lumen te produceren.

Voor algemene verlichting raad ik aan om lampen te gebruiken die minstens 600 lumen produceren voor plafonds met een standaard hoogte, en minstens 900 lumen voor hoge plafonds.

5. 5. Kwaliteit van het licht
De kleurweergave-index (CRI) is de meting van het vermogen van een licht om kleuren nauwkeurig weer te geven in vergelijking met een ideale of natuurlijke lichtbron. Het gebruik van LED’s met een hoge CRI is belangrijk omdat het betekent dat wanneer het licht een ruimte of object verlicht, de kleuren verschijnen zoals ze bedoeld zijn.

De LED-lampen die u kiest moeten een CRI van 90 of hoger hebben.

6. 6. Stralingshoek
De stralingshoek van een licht is waar de concentratie 50% of meer is. De meeste LED-inbouwlampen (ook wel “Retrofit” LED’s genoemd) hebben een zeer grote stralingshoek, vooral de stijl waarbij de lens niet erg verzonken is in het armatuur. Hoewel dit geweldig is voor het verspreiden van licht, vergeet niet dat een te grote hoek overmatige schittering kan veroorzaken bij het kijke

Over de auteur

admin administrator